Adatvédelmi irányelvek

Adatvédelmi irányelvek

Az adatkezelés további információihoz, olvassa el Adatvédelmi Szabályzatunkat

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse az Adatkezelő által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és politikát. Tájékoztatjuk, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”) 20. § (1) bekezdése rögzíti, hogy az érintettel (a továbbiakban: érintett) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező. Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.


Az Infotv. 6. § (1) bekezdése szerint továbbá az érintettet arról is tájékoztatni, hogy a személyes adat akkor is kezelhető, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

– az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges,
vagy
– az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.


Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek. A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.


Az Infotv. szerint a fenti tájékoztatásnak továbbá ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. Azonban amennyiben az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, úgy a tájékoztatás megtörténhet az alábbi információk nyilvánosságra
hozatalával is:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek.


A fentiekben előrebocsátott tájékoztatás alapján kérjük, gondosan olvassa el az alábbi Szabályzatot azzal, hogy felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az Adatkezelő a vonatkozó jogszabályokra figyelemmel egyoldalúan jogosult adatkezelési elvei módosítására. A módosított adatkezelési elvek a honlapra történő feltöltéssel válnak
hatályossá. Tájékoztatjuk, hogy az Adatkezelő a honlap által kezelt adatait az adatvédelemre vonatkozó mindenkor érvényes és hatályos törvényi előírások betartásával kezeli, tárolja és dolgozza fel. Az erre vonatkozó szabályok a jelen Adatvédelmi Szabályzatban olvashatók, amely az adatkezelési módszerek mellett egyúttal az adatvédelemre és személyes adatok biztonságos kezelésre vonatkozó intézkedéseket is rögzít.


Az Adatkezelő felelősséget vállal a Honlapot látogatók személyiségi jogainak védelméért, amely kiemelten fontos számunkra. Mindazonáltal kérjük vegye figyelembe, hogy az interneten keresztül továbbított információk biztonsága teljes körűen nem biztosítható.

Az Adatkezelési Szabályzat alapjául szolgáló valamennyi adatkezelés tekintetében – különösen, de nem kizárólagosan – az alábbi jogszabályok irányadók:
– a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény;
– az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011.
évi CXII. törvény;
– az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs
társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi
CVIII. törvény;
– a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló
2008. évi XLVIII. törvény;
– az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény

Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

Az adatkezelésre az érintettek által az Adatkezelő Honlapján önkéntesen, az érintett megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, akként, hogy az érintett a jelen szabályzat szerinti személyes adatait kapcsolatfelvételi célból megadta, amellyel kifejezetten hozzájárult ahhoz, hogy a közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek.

Az adatkezelés jogalapja az Info tv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. Tájékoztatjuk, hogy a hozzájárulást az érintett az egyes adatkezelések tekintetében az adatszolgáltatással adja meg az Adatkezelő részére és ezzel egyúttal az érintett az Adatkezelő által alkalmazott adatkezelési elveket elfogadja.

Tájékoztatjuk, hogy Az Ön által megadott adatokat az Adatkezelő az Info. tv. rendelkezéseivel összhangban, kizárólag kapcsolattartási célból jogosult felhasználni, azt egyéb célból (például hírlevél szolgáltatási és reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés kiküldése célból) nem került felhasználásra.

Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelés a fenti célokból is kizárólag a törvényben meghatározott módon, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig és kizárólag azzal a személyes adattal történik, amely a fenti célok megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges, és a cél elérésére alkalmas.

Adatkezelő a jelen Adatkezelési Szabályzat hatálya alá tartozó tevékenységével összefüggésben az alábbi, közvetlenül az érintettől felvett személyes adatokat kezeli:
1. vezetéknév és keresztnév,
2. e-mail cím.

A jelen Szabályzat szerinti személyes adatok rögzítésére kizárólag azt követően kerülhet sor, hogy az Adatkezelő az érintett részére az adatkezelés alapjául szolgáló Adatkezelési Szabályzat megismerését lehetővé tette, amelyet az érintett kifejezetten elismer.

Az adatfelvétel valamennyi esetben közvetlenül az érintettől felvett, az üzenetküldésre rendszeresített telefonos, e-mailes és fax elérhetőségek útján, az Adatkezelő által üzemeltetett https://exkluzivmusic.hu url alatt elérhető internetes portálon keresztül kerül sor.

Az adatrögzítés folyamatát az érintett maga irányítja, ennek hiányában az adatrögzítésre nem kerülhet sor, ily módon, amennyiben az adatrögzítés során az érintett az adatrögzítés folyamatát akár kifejezetten, akár ráutaló magatartással megszakítja, úgy az Adatkezelő köteles az adatrögzítést megszakítani és az addig megadott személyes adatokat kivétel nélkül törölni.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az adatfelvételi eszköznek azon adatai, melyek az adatfelvétel során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül az adatfelvételkor naplózza.

Ezen adatok egyéb személyes adatokkal -törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá. Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelő a megadott személyes adatokat az Adatkezelési Szabályzatban írt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel.

Személyes adatokat harmadik személynek vagy hatóságok számára kizárólag az érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kivéve, ha törvény ettől eltérően nem rendelkezik. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

Tájékoztatjuk, hogy minden érintett e-mail címének megadásakor egyúttal felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. Az adatkezelő nem köteles ellenőrizni, hogy az e-mail cím valóban az azt megadó érintetthez tartozik, ily módon jogosult vélelmezni, hogy a megadott személyes adatok tekintetében az adatkezelés jogszerű.

Az adatrögzítés során megadott személyes adatok kezelése a rögzítés időpontjában kezdődik és annak törléséig, illetve törvényben meghatározott egyéb időpontig tart. Tájékoztatjuk, hogy Ön bármikor kérhet felvilágosítást az Adatkezelő által kezelt adatairól, ez alatt értve a kezelt adatok körét, az adatrögzítés módját, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos, hatályos elveket, szabályokat egyaránt.

Bármikor indokolás és korlátozás nélkül ingyenesen kérheti adatai módosítását, továbbá azok Adatkezelő adatbázisából való törlését az alábbi elérhetőségeken:
Adatkezelési referens: Cvik Borbála
Postai cím: 2330 Dunaharaszti, Soroksári út 45.
E-mail cím: exkluzivmusic@gmail.com
Telefonszám: +36 20 438 5567

Tájékoztatjuk, hogy az Adatkezelő által üzemeltetett Honlap úgynevezett „cookie”-kat használ profiladatok és állapotadatok gyűjtéséhez, az érintettinak azonosítására, illetve a látogatók nyomonkövetésére. A cookie-k olyan adatok, melyek ideiglenesen a
böngészőprogramról az Ön számítógépének merevlemezére kerülnek a Honlap meglátogatásával, és amelyek a Honlap látogatásához szükségesek. Önmagukban azonban nem használhatók fel a látogató személyazonosságának beazonosítására. A cookie-k további funkciókat biztosítanak a Honlap számára, illetve segítségükkel pontosabban fel tudjuk mérni a Honlap használatát.

Az Info tv. alapján cookie alkalmazásához az Ön előzetes hozzájárulásával van lehetőség. Önnek tehát módjában áll engedélyeznie vagy elutasítania a cookie-kat. Böngészője beállításainak módosításával Ön elutasíthatja a cookie-kat, illetve,
amennyiben úgy kívánja, a cookie tárolását megelőzően figyelmeztetést is kaphat.

Kérjük, amennyiben többet szeretne megtudni ezekről a funkciókról, és pontosítani kívánja cookie beállításait, tekintse meg internetes böngészőjének utasításait vagy segítő képernyőjét. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben úgy dönt, hogy a cookie-kat
elutasítja, előfordulhat, hogy Honlapunk vagy más honlapok interaktív funkcióit nem tudja majd teljes egészében kihasználni.

 

Az Info tv. adatbiztonsági követelményeként előírja, hogy az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., valamint az egyéb adat-és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.
A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását; az automatikus adatfeldolgozó rendszerek, jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását; annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják; annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe; a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

Az Info tv. rendelkezései alapján az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél:
a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
b) személyes adatainak helyesbítését, valamint,
c) az adatkezelés meghatározott körre történő korlátozását,
d) a profilalkotás és automatizált adatkezelés elmaradását, megszüntetését,
e) személyes adatainak törlését vagy zárolását,
f) az adathordozhatóságához való jogának gyakorlását.
Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó
nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá -az érintett személyes adatainak továbbítása esetén -az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
Az adatkezelő köteles a tájékoztatási kérelemnek a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában írásban megadni eleget tenni. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben
azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg.

Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti. Az adathordozhatósághoz való joga alapján az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat géppel olvasható formátumban megkapja és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes
adatokat a rendelkezésére bocsátotta.

 

Tájékoztatjuk, hogy Ön, mint érintett az Info. tv. alapján tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvéleménykutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Adatkezelő az érintetttiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést -beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Amennyiben az érintett az Adatkezelő által meghozott döntésével nem ért egyet, valamint, ha az Adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, az ellen -annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. Az érintett továbbá jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár e.

Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz. A bíróság elrendelheti ítéletének – az adatkezelő azonosító  datainak közzétételével történő – nyilvánosságra hozatalát, ha azt az  adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.

Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni.

Adatkezelő köteles nyilvántartás vezetni az esetleges adatvédelmi incidensekről, az esetleges ellenőrzések, valamint az érintett tájékoztatása céljából. A nyilvántartásnak tartalmaznia kell az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel
érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Az érintett kérelmére az adatkezelő erről tájékoztatást
ad. Adatkezelési incidens észlelése esetén az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül – legkésőbb 72 órán belül – bejelentést tesz a felügyelő hatóság felé, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

Tájékoztatjuk, hogy az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat egyoldalú módosítására, amely a Honlapra történő feltöltéssel válik hatályossá. Kiemelkedően fontos és hangsúlyos változtatásunkról értesítést is közölhetünk Honlapunkon.

Figyelemmel erre javasoljuk, hogy folyamatosan kövessék nyomon
Adatvédelmi Szabályzatunkat. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Honlapunk folyamatos használatával Ön elfogadja Adatvédelmi Szabályzatunkat és az általunk végrehajtott változtatásokat is.

Budapest, 2018.október 11.

Elérhetőségek

Tárhelyszolgáltató

  • RackForest Kft.
  • 1132 Bp, Victor Hugo u. 18-22.
  • +36 70 362 4785
  • info@rackforest.hu